Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Volgende Tour de France start in Kopenhagen in

Tage
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
Stunden
0 0 0 0
0 0 0 0
Minuten
0 0 0 0
0 0 0 0
Sekunden
0 0 0 0
0 0 0 0

Tour de France

tour de france

Continental sponsort de Tour de France -  's werelds grootste wielerwedstrijd - die elk jaar in Frankrijk plaatsvindt en dit sinds 1903. Onze Continental banden worden in de kijker gezet tijdens het jaarlijks hoogtepunt van het wielrennen. Meerdere deelnemende World Tour teams vertrouwen op Continental fietsbanden, handgemaakt in Korbach, Duitsland. Bovendien zijn alle officiële Tourvoertuigen uitgerust met Continental PremiumContact 6 autobanden. Deze banden worden ontworpen in Hannover, waar het hoofdkantoor van Continental gevestigd is. De productie van de banden vindt plaats in Sarreguemines, Frankrijk. Aan het begin van het wielerseizoen worden de banden gemonteerd in de offciële garage van de Tour de France, gelegen in Evry, vlakbij Paris. Tijdens de Tour worden de banden onderworpen aan extreme condities zoals plotse weersveranderingen, begeven ze zich over verschillende wegdekken en moeten ze stijle bergbeklimmingen en afdalingen kunnen trotseren. Deze autobanden geven de chauffeurs vertrouwen en zorgen ervoor dat ze de hele tour lang veilig kunnen rijden terwijl er door miljoenen gepassioneerde wielerfans langs de kant van de weg gesupporterd wordt, wat uiteraard voor een adembenemende sfeer zorgt. 


Na een eerste succesvol sponsorjaar in 2018, heeft Continental beslist om het partnership naar een hoger niveau te tillen, namelijk tot dat van hoofdpartner. Sinds 2019, ontvangt elke ritwinnaar van Continental een medaille voor zijn uitmuntende prestatie. Vele wielrenners beschouwen dit als een onvergetelijk moment in hun professionele wielercarrière.


Het traject van de Tour ziet er elk jaar anders uit. In de voorbije edtities stonden er vaak iconische beklimmingen op het programma, zoals die van l’Alpe d’Huez, le Tourmalet, le Mont Ventoux of de Galibier. De aankomst van de slotettappe is uiteraard steeds voorzien op de wereldberoemde Champs-Elysées in Parijs. De start van de Tour, de zogenaamde Grand Départ, vindt echter niet elk jaar in Frankrijk plaats. In 2019 werd het startschot van de Tour nog in Brussel gegeven en op 1 juli in 2022 is het de beurt aan de Deense hoofdstad, Kopenhagen. 


De eerste drie etappes van de 109e editie zullen in Denemarken worden gereden, waardoor Denemarken het tiende land wordt dat de Tour de France organiseert. De Tour begint met een 13 km lange individuele tijdrit in de Deense hoofdstad Kopenhagen, een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Er volgen nog twee vlakke etappes in Denemarken alvorens koers te zetten naar Frankrijk.


Tijdens de Tour de France steunt Continental ook het Young Cadets-initiatief met fietsbanden en wielerkleding. In elke etappe krijgen acht lokale renners de kans om zich een dag lang prof te voelen door de eerste en de laatste 30 kilometer van de etappe een paar uur voor het peloton af te leggen.

Official Map Tour de France 2021

Official Map Tour de France 2021

Tour de France – Het leven van de band

Start
Official Skoda race director car before stage start at Tour de France 2020 - A.S.O. Pauline Ballet Kopie


“We are delighted to play a major part in the biggest cycling race in the world. Being the stage winning partner of the Tour de France fits perfectly to our core value of ‘passion to win’. We are very much looking forward to contributing to the race with our wide range of high-performance tires.”

Christian Kötz, Board member and Head of Tire Division

Highlights Tour de France 2021

What's happening right now in Social Media:


More cycling stories

Tour de France History

Tour de France History photos – cyclists and cheering crowd ©Getty Images

From wild, booze-fueled races through the night to a global sporting phenomenon: find out how the Tour de France has changed since its early days. 

Meer lezen

Tour de France Travel

Tour de France travel photo © A.S.O/Alex Broadway

Discover the Top Five tourism highlights of Denmark and France to visit along the route of the Tour de France.

Meer lezen

Tour de France – spectator spectacle

Tour de France campers/fans ©A.S.O./Thomas Maheux

Ever wondered what it’s like to experience the Tour de France live? Diehard fans share their favorite memories and may inspire you to join this year’s Tour!  

Meer lezen

Why Continental

German engineering

German engineers are famous for diligence, precision and efficiency, the same values that stand behind Continental's past and present innovations.

Meer lezen

Original Equipment

With Continental original equipment you are part of the world's largest safety community.

Meer lezen

Tests and test results

Continental tires regularly score top ratings in independent tests all over the world; confirmed quality for a safe driving experience in all conditions.

Meer lezen

Automotive expertise

From autonomous driving to e-mobility to sustainability, discover how Continental goes beyond tires and helps shape the landscape for our future cars.

Meer lezen