Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Porsche Taycan rijdt op Continental banden

28/09/2021
Continental_PP_PremiumContact-6

De WinterContact TS 860 S combineert betrouwbare prestaties in de sneeuw met een goede stuurprecisie voor een uitstekende handling op droog wegdek.

  • Porsche Taycan leverbaar met Continental zomer- en winterbanden
  • Eerste uitrustinggoedkeuringen voor PremiumContact 6 en WinterContact TS 860 S
  • Continental levert banden aan zes van de tien meest succesvolle fabrikanten van elektrische voertuigen

Hannover, Duitsland, 28 september 2021. Porsche vertrouwt op de premiumbanden van Continental als onderdeel van de eerste uitrusting van de Taycan. Continental's PremiumContact 6 zomerbanden en WinterContact TS 860 S winterbanden zijn goedgekeurd - allemaal met XL-markering voor verhoogde belastingskracht. De PremiumContact 6, ADAC-testkampioen in de grote zomerbandentest van 2021, werd speciaal ontwikkeld voor sportief en comfortabel rijden, en biedt niet alleen een korte remafstand, maar ook een bijzondere bochtstabiliteit, zelfs bij hoge snelheden. De WinterContact TS 860 S combineert betrouwbare prestaties in de sneeuw met een goede stuurprecisie voor een uitstekende handling op droog wegdek.

Continental_PP_Dr_Holger_Lange

Dr. Holger Lange, hoofd bandenontwikkeling voor de eerste uitrusting van Continental.

"Bij elektromobiliteit spelen de laagst mogelijke rolweerstand, lage geluidsemissies en een hoog draagvermogen van de band een belangrijke rol. Bij de originele uitrusting wordt natuurlijk ook veel belang gehecht aan de rijeigenschappen van de band, omdat die een grote invloed hebben op het rijgedrag van het voertuig. De Porsche Taycan is een goed voorbeeld van high-performance elektrische voertuigen met een hoog rijplezier. In deze voertuigen staan veiligheidsrelevante eigenschappen bij hoge snelheden en een perfecte afstemming van de band op het voertuig centraal bij het bandenontwerp", zegt Dr. Holger Lange, hoofd bandenontwikkeling voor de eerste uitrusting van Continental.


De goedkeuring van de Porsche Taycan onderstreept de sterke positie van Continental in het segment van banden voor volledig elektrische voertuigen. In 2020 vertrouwden zes van de tien fabrikanten van elektrische voertuigen met het grootste volume wereldwijd op de hoogwaardige technologische expertise van Continental voor hun banden voor eerste montage.

Continental_PP_WinterContact TS 860 S

De WinterContact TS 860 S combineert betrouwbare prestaties in de sneeuw met een goede stuurprecisie voor een uitstekende handling op droog wegdek.

Producten en maten goedgekeurd voor de Porsche Taycan

  • PremiumContact 6, 225/55 R 19 XL
  • PremiumContact 6, 275/45 R 19 XL
  • WinterContact TS 860 S, 225/55 R 19 XL
  • WinterContact TS 860 S, 275/45 R 19 XL
Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem