Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Topscore voor rolweerstand en grip op nat wegdek - Stellantis vertrouwt op banden van Continental voor e-SUV's

02/03/2022
Continental_PP_EcoContact 6

Een innovatief zijwandconcept en een nieuwe rubbersamenstelling voor het loopvlak maken topprestaties mogelijk op het gebied van rolweerstand en grip op nat wegdek.

  • Twee keer EU-bandenlabel "A"-classificatie - zowel voor energie-efficiëntie als voor remprestaties op nat wegdek
  • Nieuwe zijwandstructuur verlaagt de rolweerstand aanzienlijk
  • De banden zijn ontwikkeld voor elektrische en verbrandingsvoertuigen van de Stellantis Group

Hannover, Duitsland, 2 maart 2022. Continental heeft een band ontwikkeld met een aanzienlijk verbeterde rolweerstand voor voertuigen van Peugeot, DS en Opel met elektrische aandrijving en verbrandingsmotor. Alle elektrische SUV's Peugeot e-2008, de Opel MOKKA-E en de volledig elektrische DS 3 Crossback E-TENSE, evenals alle versies met verbrandingsmotor van deze modellen, zullen in de fabriek met de 17-inch band worden uitgerust. De band is gebaseerd op een Continental EcoContact 6 (215/60 R17 96H). Zijn energie-efficiëntieklasse overtreft de EU-bandenlabelwaarde A-eisen met ongeveer 17%, wat betekent dat hij een bijzonder lage rolweerstand heeft. De band heeft ook de hoogste EU-bandenlabelwaarde A gekregen voor grip op nat wegdek. Deze prestatie van de bandeningenieurs en materiaaldeskundigen van Continental is des te opmerkelijker omdat de verlaging van de rolweerstand en uitzonderlijk hoge remprestaties tegenstrijdige fysieke doelstellingen zijn. Tijdens het rijden moet het energieverlies zo laag mogelijk worden gehouden om de rolweerstand te minimaliseren. Voor het remmen geldt echter het tegenovergestelde: om de remafstand tot een minimum te beperken, moeten banden zoveel mogelijk energie afvoeren. De verbeteringen zijn te danken aan een nieuwe zijwandstructuur en een speciale rubbersamenstelling van het loopvlak.

Continental_PP_Holger_Lange

Dr. Holger Lange leidt de ontwikkeling van banden voor de eerste uitrusting van Continental

"We hebben voor Stellantis een band ontwikkeld met uitstekende eigenschappen, en hij kreeg topscores voor rolweerstand en remprestaties op nat wegdek. We hebben deze eigenschappen bereikt door een nieuw concept voor de zijwand en een speciale rubbersamenstelling voor het loopvlak. Onze experts hebben opnieuw de fysieke grenzen verlegd voor meer veiligheid en efficiëntie op de weg", zegt Dr. Holger Lange, die aan het hoofd staat van de bandenontwikkeling voor Continental's original equipment business.

In het kader van het nieuwe zijwandconcept verfijnden de ingenieurs tijdens de ontwikkeling en productie ook het gebruik van verschillende high-performance compounds. Zo zorgt een extra compound aan de binnenzijde van de zijwand voor minder rolweerstand. Een tweede compound zorgt ervoor dat de buitenste zijwand van de band sterk genoeg blijft om alledaagse situaties in het wegverkeer en omgevingsinvloeden, zoals contact met stoepranden en UV-straling, te weerstaan. De derde compound is ontworpen om de robuustheid van de band in het velggebied te garanderen.

Optimalisering van de rolweerstand speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van banden, vooral voor elektrische voertuigen. Een lagere rolweerstand heeft immers een meetbaar en positief effect op het milieu. Het helpt ook het energieverbruik van een voertuig te verminderen, waardoor de actieradius van elektrische voertuigen met 3% tot 4% toeneemt. De interne berekeningen van Continental, bevestigd door toonaangevende autofabrikanten, komen tot de conclusie dat een verlaging van de rolweerstand met 15% voor een verbrandingsmotor (alle andere omstandigheden gelijkblijvend) een brandstofbesparing van ongeveer 0,1 liter per 100 kilometer kan opleveren. Dit resulteert in een vermindering van de CO2-uitstoot met ongeveer twee gram CO2 per kilometer.

Autofabrikanten over de hele wereld vertrouwen op Continental als toonaangevende bandenfabrikant. Bijna één op de drie voertuigen in Europa komt van de productielijn met banden van Continental. Continental levert banden af fabriek aan zes van 's werelds tien meest succesvolle fabrikanten van elektrische voertuigen. De bandenvervangingsactiviteiten van Continental bieden ook een breed gamma zomer-, winter- en all-seasonbanden aan voor elektrische en verbrandingsvoertuigen van Stellantis, waaronder vele bandentestwinnaars.

In vele landen werd de EcoContact 6 215/60 R17 96H gehomologeerd voor de Peugeot e-2008, de Opel MOKKA-E en de DS 3 Crossback E-TENSE evenals voor de versies met verbrandingsmotor.


Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem