Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Tire Technology International roept Continental uit tot bandenfabrikant van het jaar 2017

21/02/2017
  • Vooraanstaand panel van experts looft uitzonderlijke investeringen van bandenfabrikant in onderzoek en ontwikkeling, testwerk en productie-uitrusting

  • Groeistrategie op lange termijn, Vision 2025, lag in 2016 aan de basis van een indrukwekkend aantal innovatie- en uitmuntendheidsprojecten

  • Drie factoren bleken doorslaggevend: het High Performance Technology Center, natuurlijk rubber van paardenbloemwortels en een sterk verhoogde productiecapaciteit

Nikolai Setzer, Member of the Executive Board of Continental and Head of Tire Division

Hannover, 16 februari 2017. Tijdens de Tire Technology Expo 2017, die van 14 tot 16 februari plaatsvond in Hannover, werd Continental door het Britse vakblad ‘Tire Technology International’ uitgeroepen tot ‘Bandenfabrikant van het Jaar', een titel die voor het eerst werd uitgereikt in 2008. Met deze onderscheiding prees de vooraanstaande jury van 27 experts uit Europa, Japan, India en de Verenigde Staten de investeringen die Continental de voorbije 12 maanden heeft opgestart. “We zijn in de wolken met deze onderscheiding omdat ze diverse technologische projecten en innovaties bekroont die we reeds hebben gerealiseerd in het kader van onze groeistrategie voor de lange termijn, Vision 2025,” aldus Nikolai Setzer, lid van de Raad van Bestuur van Continental AG, verantwoordelijk voor bedrijfsaankopen en Hoofd van de bandenafdeling van ‘s werelds vierde grootste bandenfabrikant met een omzet van meer dan 10 miljard euro. “Tegelijk vormt deze titel van meest innovatieve bandenfabrikant een sterke motivatie voor ons wereldwijde team – dat nu al 50.000 werknemers telt – om voort te gaan op de ingeslagen weg.”

Enkele van de innovaties waarmee Continental de juryleden wist te overtuigen, waren de opening van het High Performance Technology Center in het Duitse Korbach in juni 2016, het Taraxagum-project waarvoor een onderzoekscentrum werd opgericht in Anklam (Duitsland) voor de productie van natuurlijk rubber uit paardenbloemwortels, en ‘s werelds eerste vrachtwagenband met een loopvlak van paardenbloemrubber. De juryleden hadden ook een bijzondere vermelding voor een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor landbouwbanden in Lousado (Portugal) en de uitbreiding van de activiteiten inzake vrachtwagenbanden in Otrokovice (Tsjechische Republiek).

Oliver Schramm ontving de award in naam van Continental

“Kopers in de meest uiteenlopende segmenten, van ultraperformante sportwagenbanden tot landbouwbanden, in markten van Europa tot China zullen profiteren van de aanzienlijke sommen die Continental de voorbije 12 maanden investeerde in onderzoek en ontwikkeling, testwerk en productie. Proficiat aan onze Bandenfabrikant van het Jaar!” verklaarde Graham Heeps, uitgever van Tire Technology International en voorzitter van de jury. Deze jaarlijkse onderscheiding voor innovatie en uitmuntendheid bekroont de allerbeste ideeën en het harde werk van de R&D- en productieafdelingen in de bandensector. Kandidaten worden ofwel genomineerd door de lezers van Tire Technology International of voorgedragen door het personeel van de uitgever. De onafhankelijke jury kiest vervolgens de uiteindelijke winnaar.

Start

In de context van zijn Vision 2025-plan heeft Continental sinds 2011 al meer dan 3 miljard euro geïnvesteerd in de bouw van nieuwe productievestigingen in Hefei (China), Kaluga (Rusland) en Sumter (South-Carolina/V.S.). Daarvan ging 350 miljoen euro per jaar naar de uitbreiding van het bestaande wereldwijde productieapparaat. Behalve de bouw van Continentals unieke ‘Automated Indoor Braking Analyzer’ op de testterreinen van de Contidrom kon ook de opening van het High Performance Technology Center (HPTC) in de fabriek van Korbach (Duitsland) op heel wat belangstelling rekenen. Door de intelligente netwerking van al zijn productiemachines genereert het HPTC nieuwe ontdekkingen nagenoeg in realtime. Die worden vervolgens gecommuniceerd naar de productievestigingen van Continental overal ter wereld om de efficiëntie en doeltreffendheid verder op te drijven. In 2016 produceerde Continental wereldwijd voor het eerst meer dan 150 miljoen banden voor personenwagens en lichte vrachtwagens en bereikte het merk een veel betere regionale spreiding tussen de zones EMEA, Amerika en APAC, en dat zowel in termen van productie als qua verkoop. Zo zit Continental nog steeds op koers om zijn ‘Vision 2025’ te realiseren.

De deskundigenjury van Tire Technology International kwam trouwens eerder al tot diezelfde vaststelling want Continental werd ook in 2014 uitgeroepen tot Bandenfabrikant van het Jaar. Tegelijk werd Continental bekroond met de innovatieprijs voor bandenproductie voor zijn zogeheten ContiLifeCycle-fabriek in Hannover-Stoecken, die de experts wist te overtuigen door zijn geïntegreerde benadering om warme en koude loopvlakvernieuwing te combineren met een rubberrecyclagefaciliteit, die nog steeds uniek is in de wereld.

Start
Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 12