Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Voor Continental is voortaan de fietser zélf de held

01/03/2019
article_66w_image1

Bandenfabrikant Continental zet zijn engagement in het recreatieve fietsen verder en verbindt zich voor de komend drie seizoenen aan de Continental Heroes Tour, een verzameling zorgvuldig geselecteerde fietstochten in binnen- en buitenland.

Twee jaar lang zette Continental zijn schouders onder de Continental Cycling Heroes Tour, een reeks fietstochten gebouwd rond een Belgische wielerheld (oud-wereld- of olympische kampioenen als Van Avermaet, Gilbert, Merckx, Nys,...) en hun favoriete trainingsrondje. Continental kiest er nu voor om de deelnemer zelf de held te laten zijn en gaat daarvoor een samenwerking aan met een selectie van zorgvuldig gekozen fietsevenementen die hoog op de bucketlist van vele fietsers staan.

De Continental Ronde van Vlaanderen Series is de meest tot de verbeelding sprekende reeks Vlaamse fietsevenementen. De Ronde van Vlaanderen Cyclo is een even groot monument voor de recreant als de échte Ronde daags nadien voor de profs. En met de zusterevenementen die er sinds vorig jaar zijn bij gekomen (Ronde van Vlaanderen Business Pelotons, Ronde van Vlaanderen Offroad, Retro Ronde van Vlaanderen en Vlaanderens Mooiste) kan elke fietsliefhebber uit binnen – en buitenland het hele jaar door beleven op de gravelfiets, racefiets of retrofiets.


Daarnaast verbindt Continental zich aan Liège-Bastogne-Liège Challenge en andere grote klassiekers die naast de profkoers ook een recreantenversie hebben en verzameld worden in de ETIXX Classics Tour (Omloop Het Nieuwsblad Cyclo, Gent-Wevelgem Cyclo,...). Even uitdagend als inspirerend én bovendien ook nog eens voor het goede doel zijn de klimevenementen Climbing for Life Stelvio en Vogezen. En tot slot wordt Continental ook partner van het Gordelfestival, één van de grootste familie fietshappenings in ons land.

"Logische verderzetting"

“De Continental Heroes Tour is de logische verderzetting van ons engagement in de boeiende wereld van de recreatieve fietser,” zegt Thomas Vanautgaerden, marketing communicatieverantwoordelijke bij Continental Benelux. “Toertochten als de Ronde van Vlaanderen Cyclo en de Liège-Bastogne-Liège Challenge zijn echte ‘bucket list’ events voor de wielertoerist en wij zijn bijzonder trots om daar een prominente rol in te spelen. Bovendien zullen we als veiligheidspartner fungeren voor al die evenementen, volledig in de geest van onze  ‘Vision Zero’-bedrijfsfilosofie. Daarbij zet Continental niet alleen zijn expertise in banden en automotive technologie in om het aantal verkeersongevallen naar nul te herleiden. Ook de verbetering van het wederzijdse begrip en respect tussen alle weggebruikers is daar een wezenlijk onderdeel van. Onze #ShareTheRoad-campagne wil die positieve boodschap uitdragen." Concreet zal Continental tal van hoffelijkheidsinitiatieven nemen in alle tochten waarbij het partner is en ook de activatie op en rond de evenementen zelf zal van het gekende hoge niveau zijn.

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard euro en heeft momenteel in 61 landen ongeveer 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Thomas Vanautgaerden

Marketing Communications Manager

Hermeslaan 1B
B-1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 07