Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

PremiumContact 6 van Continental kaapt twee internationaal gerenommeerde designprijzen weg

12/07/2017
PremiumContact 6 30° Web 2000px

  • Continental-zomerband voor middenklassers en luxewagens wint IF Design Award 2017 en red dot design award 2017

Hannover, 12 juli 2017. De nieuwe PremiumContact 6, een zomerband voor middenklassers en luxewagens van Continental, heeft twee internationaal befaamde designprijzen in de wacht gesleept. De jury’s van de IF Design Award 2017 én de red dot design award 2017 bekroonden de band voor zijn bijzonder aantrekkelijke design. Continental-ontwerper Ulrich Behr, die betrokken was bij de ontwikkeling van de nieuwe band, verklaarde: “We zijn bijzonder tevreden met beide onderscheidingen. Wanneer mensen aan modern banddesign denken, denken ze in de eerste plaats aan het loopvlakpatroon. Dat is uiteraard een belangrijk aspect aangezien een band aan alsmaar strengere eisen op het gebied van veiligheid, rijgedrag en comfort moet voldoen. Maar ook het ontwerp van de zijwanden speelt een cruciale rol. Die wanden bevatten niet alleen de informatie die consumenten nodig hebben (en die ook grotendeels wettelijk verplicht is) maar dragen dankzij hun designtaal ook bij tot de identiteit van de band, die op haar beurt moet aansluiten bij het familie-uitzicht van de diverse productgamma’s.” Beide onderscheidingen behoren tot ‘s werelds meest prestigieuze industriële designprijzen. Ze bekronen vooral designkwaliteiten die de eindgebruiker ten goede komen. In beide gevallen worden de winnaars geselecteerd door een panel van onafhankelijke internationale experts.

iF_DesignAward2017red_l_RGB

Ook in termen van prestatie-eigenschappen maakt de PremiumContact 6 al sinds het begin een positieve indruk. Zo won hij de zomerbandentest van het magazine Autobild met de kortste remafstanden op nat en droog wegdek en liet hij zijn 51 concurrenten achter zich. Hij kreeg ook de titel ‘Ecokampioen’ en onderstreept daarmee het evenwicht tussen de veiligheids- en milieuprestaties van de band. Dat uit zich concreet in een rolweerstand en duurzaamheid van het hoogste niveau.

PD2017_RD_line_RGB

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2016 een omzet van 40,5 miljard Euro en heeft momenteel in 56 landen meer dan 227.000 medewerkers in dienst.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)495 89 06 86