Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Media

Continental nieuwe banden & safety partner van Zoute Grand Prix

04/06/2019
article_66w_image1

Continental is de nieuwste partner van de ZOUTE GRAND PRIX®. De Belgische verkoopsafdeling van de Duitse bandenproducent stapt in als ‘Gold’ partner van het prestigieuze automobielevenement in Knokke met internationale allure dat dit jaar al aan zijn 10de jaargang toe is.

“Wij zijn bijzonder trots en verheugd met deze nieuwe samenwerking die perfect past in Continental’s marketingstrategie om onze positionering als premium bandenmerk en toeleverancier van de meest prestigieuze automerken te onderlijnen”, zegt Jan Vandenbussche, Marketing Manager bij Continental Benelux. “De ZOUTE GRAND PRIX® is ondertussen uitgegroeid tot een wereldbefaamd automobielevenement van grote klasse en bovendien een enorme publiekstrekker aan de Belgische kust in het najaar.”

“Daarnaast zullen we ons als safety partner van de verschillende events – zoals de traditionele Zoute Rally by Stow en de Zoute GT Tour by EY – ook verder kunnen profileren als pleitbezorger van verkeersveiligheid.  Sinds zijn oprichting in 1871 houdt Continental één doel voor ogen: autorijden veiliger maken zonder toegevingen te doen op het vlak van rijcomfort en -plezier. Van de eerste geprofileerde loopvlakband ter wereld tot de bekroonde SportContact 6 en al onze innovaties in autoveiligheid vandaag de dag, stelt Continental meer dan 140 jaar ervaring ten dienste van de verkeersveiligheid.”

“Als organisatoren van de ZOUTE GRAND PRIX® zijn wij bijzonder fier om Continental als sponsor te mogen te verwelkomen.  Het niveau van performantie, comfort en veiligheid van hun hoogtechnologische banden stroken met onze DNA van topkwaliteit van de ZOUTE GRAND PRIX®. Only the best is good enough!”, besluit Filip Bourgoo, General Manager bij Zoute Events.


Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 60 landen om en bij 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.