Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image

Nieuwe UltraContact met innovatieve technologie

28/02/2022
Continental_UltraContact_prod Kopie
  • Nieuwe compound en nieuw loopvlak voor een lange levensduur
  • Robuust karkas voor lange duurzaamheid
  • Nieuw concept voor goede eigenschappen op nat wegdek en laag weggeluid

Hannover, februari 2022. Met de nieuwe UltraContact biedt Continental nu een zomerband met een zeer lange levensduur en de vertrouwde veiligheidsnormen. Hiervoor hebben de ontwikkelaars van de band de rubbersamenstelling en het loopvlak opnieuw ontworpen om meer kilometers en maximale robuustheid te combineren met veilige rij-eigenschappen en een lage rolweerstand.

Om de lange levensduur te bereiken, werd voor het loopvlak een nieuw, zeer robuust rubbermengsel ontwikkeld, dat bekend staat als de YellowChili compound. Deze bevat een speciaal netwerk van duurzame polymeercompounds die minder slijtage mogelijk maken dan de gebruikelijke compounds. Dankzij de hoogwaardige ingrediënten is er een bijzonder grote grip met het wegdek - belangrijk voor een goede start, nauwkeurig sturen en een veilige remweg.

Een andere manier om slijtage te verminderen en de levensduur te verlengen is het speciaal ontwikkelde loopvlak. De combinatie van een groot aantal lamellen met massieve profielribben zorgt voor een hoge stijfheid en stabiliteit, omdat de druk gelijkmatig over het hele contactoppervlak wordt verdeeld.

Start
De ingenieurs van Continental hebben een robuuste constructie ontwikkeld, aangezien de band bedoeld is voor een lange levensduur. Bovendien zijn veel van de bandenmaten van de nieuwe UltraContact uitgerust met een velgbeschermingsrib, die extra bescherming biedt voor het onderste deel van de zijwand.

Een korte remweg, zelfs op nat wegdek, behoort tot de belangrijkste bandkenmerken. Bij de nieuwe UltraContact zorgt het grote aantal verschillende schuine lamellen voor een goede afvoer van water van het contactoppervlak naar de loopvlakgroeven en schouders van de band. Dit zogenaamde schuine-lamellen-concept versnelt de afvoer van water, wat zorgt voor een korte remweg in de regen.

Rijcomfort wordt sterk geassocieerd met een laag banden-/wegdekgeluid. Fysiek gezien zijn geluiden geluidsgolven met verschillende frequenties. Om ze laag te houden, worden kleine elementen - bekend als "geluiddempers" - in de groeven aangebracht. Net als een golfbreker verminderen ze de geluidsemissie zonder de waterafvoer te belemmeren.

De nieuw ontworpen zijwand toont voor het eerst de nieuwe vierdelige lay-out van toekomstige generaties Continental-banden. De productnaam is geplaatst tegenover de duidelijk zichtbare maataanduiding; een groot Continental-logo staat tweemaal op de zijwand. Tussen de logo's en de maataanduiding zijn er hoogwaardige designelementen terug te vinden. Een ander nieuw kenmerk is dat de productnaam ook te zien is in de loopvlakgroeven.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem