Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image1_lg

Europees bandenlabel

Het Europees bandenlabel

Het Europees bandenlabel - wat vertelt het u precies?

Start
Image

Alle banden die verkocht worden in de Europese Unie dienen verplicht voorzien te zijn van het bandenlabel. Het nieuwe EU bandenlabel - dat van kracht wordt op 1 mei 2021 - biedt meer omvattende informatie over banden en is ook van toepassing voor banden voor zware voertuigen. Het biedt objectieve, betrouwbare en vergelijkbare informatie die gebaseerd is op drie belangrijke prestatiekenmerken van banden: rolweerstand - en dus brandstofefficiëntie -, grip op nat wegdek en extern rolgeluid. Bijkomende pictogrammen tonen aan of de band geschikt is voor zware sneeuwomstandigheden (3PMSF symbool) en/of voldoende grip biedt op ijs, hoewel dit enkel van toepassing is op personenwagenbanden.

Het nieuwe EU bandenlabel is geldig voor personenwagen-, truck- en busbanden. Voor meer informatie over de nieuwe EU label regelgeving kunt u terecht op de officiële website van de Europese Commissie.

Het EU label en zijn pictogrammen goed begrijpen, helpt chauffeurs of vlootmanagers om goed onderbouwde keuzes te maken op het gebied van bandgerelateerde verkeersveiligheid, lagere CO2-uitstoot en een grotere brandstofbesparing.

Vergeet niet dat brandstofbesparingen en verkeersveiligheid sterk afhankelijk zijn van de staat van de wegen en de weersomstandigheden, evenals van het voertuigtype en meer bepaald de rijstijl.