Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Continental winter tire expertise

Onze expertise in winterbanden

Getest voor uw veiligheid

De norm onder de normen.

Image

Voor een Continental-innovatie in productie gaat, wordt hij uitvoerig getest. Beproefde en gloednieuwe testmethodes staan borg voor dagelijkse duurzaamheid.  Continental gebruikt en ontwikkeld almaar meer geavanceerde testmeettechnologie om geoptimaliseerde producten af te leveren die helemaal op punt staan.

Wij testen opdat u veilig kunt  rijden – over de hele wereld.

Het hele jaar door bewijzen we dat er geen grenzen zijn voor onze testmogelijkeden op onze sites in de V.S., Nieuw-Zeeland,, Zweden, Spanje en natuurlijk ook ons eigen testcircuit in Hannover, de Contidrom – dat ook erg in trek is als referentiecircuit voor onafhankelijke experts.

Al onze winter- en zomerbanden van over de hele wereld worden aldus getest onder alle mogelijke weersomstandigheden en elk type wegdek. Het spreekt voor zich dat gebeurt aan de hand van de modernste testmethodes en meettechnologie. 

Elk jaar testen we maar liefst 140.000 banden, goed voor een totaal van 200 miljoen kilometer. Een internationaal team van professionele testpiloten voert meer dan 67.000 tests uit en rijdt 500 keer de wereld rond alvorens een innovatie wordt goedgekeurd. Zo zorgt Continental ervoor dat enkel de veiligste, meest comfortabele en betrouwbare mobiliteitsoplossingen op de markt worden gebracht.

Winterbanden Test Onderzoek
Image

Het eerste volautomatische bandentestsysteem van Continental.

24 uur per dag, 365 dagen per jaar: met  AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer) tilt Continental de testmethodiek naar een hoger niveau. Dankzij een volledig geautomatiseerd proces in de Contidrom-hal acceleerd een onbemand testvoertuig tot wel 120 km/h om vervolgens te remmen op verwisselbare, hydraulisch aangedreven wegdekken met behulp van gestandardiseerde remschijven. Deze tests kunnen het hele jaar door worden uitgevoerd op natte en droge wegdekken en op een afzonderlijke ijsstrook. Omdat de tests plaatsvinden ongeacht de weersomstandigheden kan Continental prat gaan op de meest accurate remtestprocedure ter wereld en de herproduceerbaarheid verhogen met 70%. U kunt er dus van op aan dat uw banden uitstekende remprestaties bieden, welk weer het ook is.