Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Continental winter tire expertise

Onze expertise in winterbanden

Winterbandmarkeringen

Winterbandmarkeringen

article_66w_image1

"M+S" -symbool

Een “sneeuwband” is een band waarvan het loopvlak, het rubber of de structuur vooral bedoeld zijn om in sneeuw beter te presteren dan een normale band, wat tractie en grip betreft.

article_66w_image1

Bergsymbool

Het "bergsymbool" identificeert winterbanden volgens de UNECE-regels (geldig in de EU en verschillende andere landen) en de bandenregels in de VS en Canada. De prestaties van deze winterbanden in de sneeuw moeten blijken uit objectieve tests en moeten aan vastgelegde limieten voldoen of deze overtreffen. Deze banden leveren topprestaties op het vlak van veiligheid en controle in sneeuw, op beijzelde wegen en over het algemeen bij lage temperaturen.

Speciaal geval: banden voor 4x4’s/SUV’s

Tal van SUV’s en terreinwagens zijn voorzien van banden met een "M+S“-markering op de zijkant. De reden hiervoor is dat dergelijke voertuigen eerst werden aangeboden in Noord-Amerika, waar vierseizoenenbanden doorgaans de markering "M+S“ dragen. Binnen het bandenassortiment van Continental geldt dit bijvoorbeeld voor de productlijnen ContiCrossContact LX, ContiCrossContact LX Sport of Conti4x4Contact.

Een EU-richtlijn definieert een “M+S”-markering officieel als: “een band met een loopvlak en structuur die bedoeld zijn om beter te presteren in sneeuw dan een normale band”. De prestaties van “M+S”-banden worden dus niet gedefinieerd of gemeten.

In Noord-Amerika worden de prestaties van winterbanden in sneeuw aangeduid met het zogenaamde "bergsymbool". Alleen banden die aan deze vereisten voldoen of overtreffen, mogen het "bergsymbool" dragen.

Aanbeveling van Continental

Hoewel “M+S”- banden in sommige Europese landen wettelijk gezien als winterbanden worden beschouwd, raadt Continental aan om winterbanden met het "bergsymbool" en met een profiel van minstens 4 mm te gebruiken in winterse omstandigheden.