Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

stage_image1_lg

Technologie

Bandenspanningscontrole (TPMS)

Bandenspanningscontrolesysteem & elektronisch bandinformatiesysteem

De rijveiligheid en het rijcomfort worden rechtstreeks beïnvloed door de toestand van de banden. Zo is ongeveer 40 procent van alle plotse pannes te wijten aan een te lage bandenspanning.

De systemen ontwikkeld door Continental volgen de bandenspanning voortdurend op en waarschuwen de bestuurder tijdig bij spanningsverlies.

Op die manier helpen onze bandinformatiesystemen een vaak voorkomende oorzaak van ongevallen te elimineren en de rijveiligheid te verhogen. Daarnaast verlagen ze de koolstofdioxide-uitstoot en het brandstofverbruik.

Wanneer de bandenspanning 0,3 bar te laag is, zal het brandstofverbruik met 1,5 procent toenemen, waardoor ook de uitstoot van koolstofdioxide evenredig stijgt.

article_66w_image1

Nieuwe wetgeving voor Europa

De Europese Commissie heeft een wet gestemd die bandenspanningscontrolesystemen verplicht maakt op alle nieuwe modellen vanaf 2012 en alle nieuwe wagens vanaf 2014, zoals dat eerder al het geval was in de Verenigde Staten. Heel wat wagens zijn reeds standaard uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem. Deze systemen maken hun gegevens ook beschikbaar voor andere voertuigsystemen, zoals de remmen.

Met ons productgamma zijn we dan ook uitstekend geplaatst om toekomstige vereisten het hoofd te bieden om autorijden nog veiliger, milieuvriendelijker en comfortabeler te maken en het bandenbeheer te vergemakkelijken voor de bestuurder.

Gedetailleerde informatie over onze bandenspanningscontrolesystemen vindt u hier.

Start
tina-tpms-teaser

ContiAcademy

Verdelers van banden kunnen een online cursus volgen over dit onderwerp op ContiAcademy. Vraag een login aan via uw Continental vertegenwoordiger.

contiacademy-logo