Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Independently tested in all conditions

Onafhankelijk getest
in elke omstandigheid

foto range

Een band is maar een band tót je bij de beste uit de test belandt.

Veelvuldig bekroonde Duitse veiligheidstechnologie.

Met trots stellen we u hier de enige echte reden voor waarom we zo van onze job houden. Dit is waar we het allemaal voor doen en het geheim achter de topprestaties de we al 10 jaar aan de lopende band neerzetten in onafhankelijke testen. Dit is waar we, met succes, elke dag vol overgave en passie voor gaan zodat u niet lang moet twijfelen over uw bandenkeuze: officieel bekroonde veiligheid. Al deze erkenningen motiveren ons ook om nog veiligere banden te ontwikkelen. Zo willen wij telkens weer uw vertrouwen winnen! Even uittesten?


PremiumContactTM6

SportContactTM6

AllSeasonContact

Tests en testresultaten - bewezen kwaliteit voor uw veiligheid

Uw veiligheid is onze topprioriteit. Daarom neemt Continental alle mogelijke aspecten inzake veiligheid en comfort in overweging bij de ontwikkeling van zijn banden. Alle Continental-innovaties moeten een intensief testprogramma doorlopen voordat de productie van start gaat. Elke nieuwe band moet honderden testkilometers rijden op ons belangrijkst testcircuit, de Contidrom. Er worden jaarlijks 143.000 banden getest in diverse omstandigheden. Vorig jaar hebben onze testrijders een afstand afgelegd die gelijk staat aan 5000 keer rond de aarde rijden.

Onze banden ondergaan meer tests dan elk ander merk. Maar dat volstaat nog niet. Het is voor ons van belang dat onze banden ook goed presteren in onafhankelijke tests. En dat doen ze: banden van Continental krijgen regelmatig het verdict toppresteerder in onafhankelijke tests en we werden al een aantal keer verkozen tot beste bandenmerk door de Duitse automobielassociatie ADAC en erkende magazines zoals AutoBild en AutoZeitung. We zijn hier trots op, want dit bevestigt nogmaals de volgende stelling: met Continental-banden ben je in alle omstandigheden veilig op de weg.

Testlocaties van Continental: een wereld van tests

Als het op veiligheid van de banden aankomt, is geen afstand te ver voor onze ingenieurs. Ze reizen de hele wereld door om te garanderen dat iedere band van Continental - winterbanden, zomerbanden, all-season-banden, of banden voor sportritten en off-road - wordt getest door onze experts in veel verschillende weersomstandigheden en op elk type ondergrond.

Start
Andreas Schlenke
 

Bevestigd door de vakpers: topscores voor Continental banden

Bij tests overal ter wereld halen Continental-banden altijd topscores. In 653 onafhankelijke tests die sedert 2007 zijn uitgevoerd, hebben onze producten 511 keer de hoogste score behaald - een verbluffend resultaat van 78 procent. De prijzen waar we bijzonder trots op zijn is de trofee voor de beste band van de afgelopen 50 jaar in Auto Motor Sport magazine, en de regelmatige topscores in de grote zomer- en winterbandentest van de Duitse automobielvereniging. Deze testresultaten zijn ook een belangrijke reden waarom autofabrikanten ons vertrouwen en waarom één derde van de wagens die ze produceren wordt uitgerust met Continental-banden.

Een selectie van onze meest recente testresultaten.

PremiumContact™ 6

The German magazine Auto Zeitung has published in their current issue (6/2020) the Summer Tire Test 2020. The tested tire size was 225/50 R17 W/Y, test vehicle was a BMW 3series. The test was conducted by Auto Zeitung at the Contidrom, Jeversen, Germany.

Rating for the PremiumContact™ 6: Test Winner

About our PremiumContact™ 6:

+ Shortest braking distance and excellent balance on wet surface

+ Extremely good grip and therefore especially safe driving on wet roads

+ Very safe steering behavior and very good deceleration on dry surfaceFind your PremiumContact™ 6

Gerelateerde artikels

Duitse techniek

Image

Als uitvinders van de eerste band met geprofileerde loopvlak ter wereld tracht Continental zijn innovatieve filosofie voor elk nieuw product toe te passen.

Meer lezen

Automotive ervaring

Image

Sinds 1995 heeft Continental diverse doorslaggevende technologieën ontwikkeld die het rijden veiliger en comfortabler maken.


Meer lezen

Product highlights summer tires

Zoek uw band

De snelste weg naar de perfecte band.